hemsida WordPress logoWordPress – hemsida med ett klick! Många webbhotell erbjuder webbhotellskonton där du kan installera en komplett WordPress-hemsida med ett enda klick. Enklare och snabbare kan det inte bli! Men är du osäker eller har speciella krav på funktioner eller design? Då är det bäst att låta en WordPress konsult bygga din företagshemsida.

WordPress är världens mest använda bloggverktyg och används för över 220 miljoner hemsidor världen över. Det som är bra med WordPress är att det även är ett utmärkt system att använda för att bygga ”vanliga” hemsidor med. Vill du lära dig mer om hur du kan använda WordPress för att bygga en egen hemsida kan du läsa vår guide.

Hantera din WordPress hemsida i webbläsaren

Med WordPress kan du hantera och uppdatera din hemsida direkt från webbläsare eller via mobilen. WordPress har också utvecklat “appar“ till Android, Windows Phone och iPhone som gör att du enkelt kan uppdatera din blogg eller hemsida. Via kontrollpanelen kan du ändra texter, lägga till bilder, skapa nya sidor eller ladda upp videos från vilken smartphone eller dator som helst så länge den har internet uppkoppling.

wordpress-hemsidor

Utseende för din WordPress hemsida

Till WordPress finns det massor av olika “teman“ att välja mellan. De flesta är gratis och finns att ladda ner på wordpress.org/themes det finns även teman som kostar där support brukar ingå, några av dessa hittar du på Themeforest eller på WooThemes. Det är enkelt att ladda ner och testa nya teman för att ändra designen på sin hemsida eller blogg. Har du helt specifika krav för hur din WordPress hemsida ska se ut behöver du dock ha grundläggande kunskaper i hur Html och CSS fungerar samt gärna kunskaper i PHP.

wordpress mobilapp hemsida

Extra funktioner på hemsidan

Är du ute efter en specifik funktion i WordPress så finns det en stor chans att det redan är utvecklat och finns att ladda ner med några enkla klick. Styrkan och en av de största fördelarna med en hemsida i WordPress är att den bygger på open-source vilket gör att de flesta tilläggen/plugins är gratis och finns att ladda ner via deras community. Vissa plugins kostar dock, som t.ex. Gravity forms, men tillägen är väldigt prisvärda och spar dig åtskilliga timmar i utvecklingstid!

hemsida wordpress

Kom igång med vår en WordPress-hemsida

Det bästa man kan göra för att snabbt komma igång och testa är att öppna ett konto på wordpress.com vill man sedan ha full kontroll över sin hemsida så kan man starta ett konto på ett webbhotell och sen ladda ner källkoden eller använda webbhotellets (One Click Installer). Det finns även flera bra böcker att läsa samt mängder av guider & videoguider på nätet som du kan ta del av. Det brukar gå snabbt att komma igång med hur WordPress används då deras gränssnitt är väldigt lätt att ta till sig.

Fler WordPress-tips

På twitter finns det en svensk hash-tag #wpse där du kan få hjälp med olika frågor rörande WordPress hemsidor.

Fler frågor? Eller vill du veta mer om hur du kan använda WordPress för din hemsida får du gärna kontakta oss på Webbyrå WordPress.

WordPress hemsida med ett klick
Märkt på: